lördag 5 april 2008

Att upptäcka och ta ansvar för sin egen njutning

Många kvinnor idag har svårt att få orgasm, antingen med en partner, på egen hand eller överhuvudtaget. Det är inget konstigt eller ovanligt med det, men det viktiga är att veta att varje kvinna kan träna upp sig till att få himlastormande, hämningslösa, härliga orgasmer! Mycket av orgasmtekniken sitter i ens egna tankar. Det finns många orosmoln som kan skapa spänningar i tankarna och kroppen och till sist grusa vägen till orgasmen, här är några av dem:
  • Du känner dig inte tillräckligt snygg, smal eller sexig
  • Du tänker på allt som måste göras och allt du måste hinna med (handla, betala räkningarna, laga en suverän middag som både är god och nyttig och skulle vi inte åka upp till Ikea i helgen?)
  • Du generas av sex och vågar inte släppa kontrollen - exempelvis har du svårt att uttrycka din njutning genom röst eller handling och släppa loss
  • Du önskar tyst saker din partner ska göra för dig, men du kan inte förmå dig till att säga orden som behövs
  • Du har hört att dina väninnor alltid får de mest galna orgasmer och stressas för att du inte nått dit själv
  • Du känner prestationsångest för att orgasmen aldrig kommer
  • Du känner dig självisk när du får smekningar och omtanke och oroas för att det bara är du som ska ta emot och inte ge något tillbaka just nu
  • Du har tråkigt och blir frustrerad över att du inte blir smekt som du vill
  • Du dagdrömmer, helt enkelt! Tankar på resor till fjärran land, på upplevelser och minnen som bestämmer sig för att dyka upp just nu...
Känner du igen dig i något eller några saker? Då är det dags att först ta itu med dessa hämmande tråkigheter och distraktionsmoment! Du behöver inte skämmas för att du inte kan släppa taget om någon tanke nu i början, det är många som känner likadant som du och det man inte kan får man träna på och lära sig, eller hur? Du kan också lära dig att få orgasm, och ibland händer det inte med en gång utan man får öva på det, precis som med allt annat. Låt din erotiskt laddade upptäcktsfärd få ta sin lilla tid!

Ideal och känslor inför den egna kroppen
Är du inte bekväm i din kropp och ogillar att visa dig naken? Kroppsfixering kan skapa en otrolig oro som hindrar allt vad skönt och avslappnat sex heter. Tänk efter, var har du fått dina ideal från? Skrota de trista likriktade idealen av idag som säger att en kvinna är smal med stora bröst, har långa ben och svallande hår. Sådär ser ju inte alla kvinnor ut, inte alls - reklamens bilder är en fullkomligt absurd skildring av kvinnor som definitivt inte överensstämmer med hur verkligheten ser ut.

Du är du och du behöver inte jämföra dig med någon annan människa. Uppskatta det vackra som just den sköna gudinna som är du har och markera det! Titta på dig själv och ta fram allt det som du tycker extra mycket om. (Strunta fullständigt i allt du inte tycker om nu, för det är inte det du ska fokusera på.) Klä av dig alla kläder och känn, titta, se på din unika, underbara kropp. Tycker du extra mycket om dina öron? Smycka dem med ett par vackra, gnistrande, dinglande örhängen och var stolt! Är det benen som är urläckra på dig? Ta fram en fin kjol och klä dina ben i vackra nylonstrumpor!

Återta makten från media och bestäm själv vad som är snyggt, och att du är bra precis som du är!

Att upptäcka sina speciella njutningsvägar och att kunna förmedla kunskapen om sig själv
Många par känner att något är fel i sexlivet, det kan vara att kvinnan inte får orgasm eller att man inte känner någon större lust eller något annat som gör att allt inte är som det ska. Ett sämre fungerande sexliv kan i sin tur leda till minskad trygghet för relationen och att man glider ifrån varandra - i värsta fall vänsterprasslar. Felet många par då gör är att inte prata med varandra på ett positivt sätt som inte anklagar någon, och många letar förtvivlat efter lösningar på varsitt håll. Fokusera istället på hur man kan komma framåt och lösa problemet tillsammans!

Det spelar ingen roll hur ofta man läser Aftonbladets frågespalt, den tar inte upp vad just en speciell person tycker om, strävar efter och känner njutning av. Den viktiga informationen måste man själv ge till sin älskare; kommunicera och du kommer att få gensvar! Människor är i regel inte tankeläsare och därför måste du själv ta ett eget ansvar när det gäller att förmedla tankar, känslor och önskningar till din partner. Berätta vad du vill ha och hur du vill ha det och du kommer att bli rikligt belönad! De flesta människor blir bara glada över att få instruktioner och tips till hur man kan få sin partner att njuta, så att man slipper en stressande och nervositetsframkallande gissningslek i samspelet med varandra. Det är inte bara kvinnor som blir förtvivlade och ledsna över att orgasmen aldrig dyker upp - även älskarna som försöker allt vad de kan blir stressade och kan känna sig otillräckliga när de inte "lyckas" ge sin partner den fullkomliga njutningen. Börja kommunicera med varandra även när det gäller sex och er njutning, både genom ord och handling. Prova, det kanske ger mer än du tror!

Det är du som kan bli det ultimata proffset på din egen kropp, utnyttja den talangen genom att utforska dig själv! Kom ihåg, om du själv inte vet vad du tycker om är det ännu svårare för någon annan att veta det.

Hur man förmedlar denna viktiga njutningsinformation
Att sedan ge lite tips och råd till sin älskade kan vara jobbigt för den som är ovan och kanske lite blyg, men det är inget långt examenstal du behöver hålla medan din älskare smeker dig! Enkla, kärleksfulla vägledningar som "Snabbare!", "Mjukare...", "Högre upp - precis där!" kan vara en mycket bra början, och när både du och din partner känner att det ger respons så blir belöningen underbart härlig. Strunta i alla hämningar, bara säg orden! Ge också kontinuerlig och positiv feedback på det som händer, så att din älskare uppmuntras och uppmärksammas på vad som är skönt för just dig. Är det något som är alldeles perfekt, underbart, fantastiskt - säg det också! Viska, ropa, prata i en lockande, erotisk ton; "De där smekningarna är så sköna, fortsätt och jag kommer". Detta njutningsguidande kan leda till något så skönt att du blir alldeles överväldigad och inte vet var du ska göra av dig - tillåt då dig själv att släppa fram allt det sköna, slappna av, låt dig själv få ha denna svindlande luststund! Din partner kommer i sin tur att bli otroligt upphetsad och tycka att det är fantastiskt att han kan göra det så njutningsfullt för dig.

Du kan också vara en fysisk guide-gudinna: lägg varsamt dina händer över din älskades och för dem i en samspelt lustresa över din kropp. Stanna på de ställen där du tycker att du vill ha extra uppmärksamhet. Sjunk in i en magisk, lustfylld och sprakande värld där det bara finns ni två, det är ingen annan som ser vad ni gör eller kommer att döma er för att ni inte gör "rätt". Det ni känner är rätt, är rätt. Ta tillfället i akt att slappna av tillsammans i er magiska njutningsvärld. Ni behöver inte stressa fram något, ta tid på er att ha en skön stund och förstå varandras njutningsbehov.

Njutningen är er! Fler tips, texter och råd kommer att dyka upp här på bloggen - följ med på Afrodites lustresa!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Linn,.. Skulle bara vilja ge lite feedback på det Du skrivit ovan från ett manligt,.. eller rättare sagt, från ett partnerperspektiv.. Om Kvinnan använder sig av tydliga signaler som "jaaa", "ooohhh" osv.. snarare än "lite högre upp och rör sedan lätt fram och tillbaka",... så behöver inte partnern känna det som att.. "Nej,.. vad sjutton gör jag här.. Jag verkar ju mest vara ett ombud för hennes egna bestämda uppfattningar om hur hon ska älskas.. Bättre att Hon får ta över själv så läser jag en bok eller så istället"..

Med all välvilja,
Oscar LeClaire
(Oscar_le@hotmail.com)

Linn - Afrodites Under sa...

Hej Oscar LeClaire, välkommen till bloggen!

Tack för dina synpunkter, jag förstår hur du menar tror jag - det får inte bli för stelt och "kliniskt" heller! Kärleksfull vägledning som passar båda utan att såra är viktigt, sedan hur varje par utformar just sin väg får de känna efter själva.

Är det något fel på eller något negativt med att vara ett ombud som sätter kvinnans (eller mannens) önskningar i verket, menar du? :) Jag tror att många partners uppskattar att kunna lära sig vägen till den andras njutning. Hur tänker du, lite mer utförligt - jag vill gärna höra mer från din synvinkel!

Vänliga hälsningar,
Linn